Relationsanarki

Män är märkliga varelser. Jag skulle gissa att de allra flesta förknippar den där mystiska sidan hos människor som kan vara svår att relatera till och begripa sig på med kvinnor, men jag skulle vilja påstå raka motsatsen. Männen är det mystiska könet. Eller på "ren svenska", som många brukar säga strax innan en riktigt ful groda hoppar ur munnen, det är helt jävla omöjligt att relatera till karlars vridna logik! Egentligen handlar det kanske bara om beräknande och kall manipulering. Jag är trött. Så förbannat jävla trött på män och deras värdelösa pseudo-relationer som verkar vara vår tids största dejtingtrend. Vi pratar om 2000-talets reaktion på ett sekel präglat av kärnfamiljsnorm. Relationsanarki!

Mina damer och karljävlar, jag har idag nöjet att presentera för er en nyhet på dejtingfronten som kommer att revolutionera era liv och utmana ert sätt att leva och tänka! Den nya trenden heter "Vi Dejtar Inte", och ser ut att vara här för att stanna. Detta nya sätt att umgås är uppfunnen av män, till mäns fördel. Det går ut på att ha kakan och äta upp den samtidigt. Tänk er följande scenario. Du möter en intressant person och tycke uppstår. En fika blir en bio, en bio blir en middag, en middag blir en utekväll med bortamatch, you know the game. Plötsligt sover du aldrig ensam längre, långa dagar på jobbet lättas upp med sockersöta sms, ni spenderar dagar med att läsa varandras böcker, lyssna på varandras musik och prata, prata, prata. Det, och galet bra sex, hela tiden. Kanske känner du ett pirr i magen. Ni kanske till och med är exklusiva med varandra MEN, Ni Dejtar Inte.

Han hintar om att han inte är typen som håller hand. Trots att veckor och månader går heter det "du och jag" och inte "vi". Han har ju så mycket i sitt liv just nu, och är inte redo för ett förhållande som det heter. Ser problem istället för lösningar. Du försöker vara förstående, så du väntar och väntar. Egentligen "får" du väl ha sex med andra, men det är ju honom du vill vara med. Vad du vet träffar han inte andra men du kan aldrig vara säker för Ni Dejtar Inte. Relationen ni har gör dig sårad, men du stannar kvar på grund av hoppet på att relationen ska utvecklas och på grund av den trygghet den ändå lyckats ge ditt liv. Du kanske dumpar honom på grund av att du är trött på att ge din kropp och själ till någon som hellre skulle dö än att hålla din hand på stan, men mest troligt är att han dumpar dig. Han är ju inte redo för en relation.

Låt oss nu titta på vilka förutsättningar som måste finnas för att en sådan relation ska kunna uppstå. För det första behövs det en naiv och romantisk person som är utsvulten på kärlek och tar det som erbjuds i relationsväg. För det andra behövs det en person som innerst inne är väldigt kall och manipulativ men som vet hur man döljer det. En förutsättning är att ni har sex innan fjärde dejten. Detta tar bort "elektriciteten" mellan två människor som framkallar de känslor som i sin tur leder till att ett seriöst förhållande inleds. Denna lag är ännu inte bevisad men lika oundviklig som tyngdlagen. Resten är enkelt. Ge bara lillfingret och skydda resten av handen med ditt liv. Vips! Relationsanarki råder och du är fri att göra vad du vill, med vem du vill. Du har tecknat en prenumeration men är fri att köpa hur många lösnummer du vill om du skulle vilja läsa någonting annat samtidigt. En utmärkt lösning som passar den som hatar krav, klarar av att ha många bollar i luften samt tycker om att leva bekvämt. 

Gott folk, jag ändrar mig, tar tillbaka allt jag tidigare sagt och hävdar motsatsen! Karlarnas mystiskt vridna logik är inte vriden alls, utan genialisk. Det perfekta med den är att den är idiotsäker, och att det inte finns någonting att förlora. Männen har insett detta sedan länge och för dem är denna lösning mycket bättre än en autentisk relation. Det är våra hjärtan som åker på stryk när relationsanarki råder, men det är fulltändigt ointressant för dessa genialiska, egocentriska män. Vad kan vi göra åt detta? Är anarki framtiden? Är det kanske dags att sätta hårt mot hårt för att de ska fatta vinken? Vi kan ju börja med att sluta ha sex med dem. Varför skulle vi förresten ha det? Vi dejtar ju inte.. 

  De dejtar inte



  
  

Kommentarer
Postat av: Dea

Det låter som den klassiska KK-fällan. Om man ska ha en sexuell relation så måste båda ha villkoren jävligt klart för sig - det har jag alltid sagt. Med andra ord, ha inte sex förrän du vet vart er relation är på väg. Och jag vet, det är mycket lättare sagt än gjort. Själv lyckas jag ju aldrig.

2008-07-17 @ 09:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0