Duktiga flickor i männens värld

Jag minns hur insikten kom till mig som ett kraftigt blixtnedslag genom ett våldsamt oväder. Lågor inom mig som, om de släpptes fria, skulle kunna svepa in genom hela landet och förvandla allt som kom i dess väg till en hög av rykande aska. Jag minns ilskan jag bar omkring på som aldrig tycktes lämna min själ. Så frustrerad och rasande som bara en nybliven tonåring kan vara ältade jag dels skrikande, och dels i djupet av mina innersta tankar, min rädsla för att tvingas leva mitt liv som den kvinna jag fötts till att bli. 

Upptäckten av kvinnorollen som ett tveeggat svärd slog mig hårt. Mer och mer för varje dag insåg jag att det jag älskade med allt feminint i världen även var en börda jag förr eller senare, villigt eller motvilligt, skulle komma att tvingas axla. Skönhetens gåva och dess förbannelse. Kraven att vara till lags, vara stark och självständig, vara vacker och älskvärd, vara den Duktiga Flickan, tycktes så svåra att leva upp till. Så många egenskaper krävs av oss bärare av dubbel uppsättning "X" kromosomer. Krav från Männen, Samhället, våra medsystrar men inte minst våra egna krav får oss att genom hela livet försöka slå knut på oss själva. Allt detta i vårt ständiga strävande efter att vara den perfekta hustrun, modern, systern, dottern och väninnan. Krav från olika håll som motsäger varandra och till på köpet är omänskliga om man så bara ser till själva antalet. 

Jag började tydligt inse det som jag redan sett, men som jag aldrig tidigare förstått. Hur pojkar behandlades annorlunda, hur hela deras liv var friare och enklare, hur många unga män som växer upp med att ständigt kunna slingra sig undan ansvar och hur jag i egenskap av Duktiga Flickan skulle ha till uppgift att rätta mig efter dem så länge jag lever. Jag började se att de flesta runt omkring mig, till skillnad från jag själv som haft lyckan att växa upp med en närvarande och kärleksfull far, hade förvånansvärt lite kontakt med sina fäder, om de hade någon alls. Män som lämnat kvinnorna ensamma med gemensamma barn, som dragit iväg på nya äventyr och aldrig kommit tillbaka. Utan skam.

Framtiden såg allt annat än ljus ut. Jag skulle arbeta lika många timmar som min man, få lägre lön, jag skulle ta huvudansvaret för hem och barn, statistiskt sett. En kvinnas lott, förutbestämt innan embryostadiet. Take it or leave it skulle man kunna säga, men hade jag verkligen något val? Fram och tillbaka slets jag mellan en stark längtan att bejaka och släppa fri kvinnan inom mig som törstade efter världens skönhet och kärlek, och min längtan efter att göra revolution och med den eld som nu tänts inom mig bränna smink och behåar på ett rekordstort majbål. Kvinnligt var vackert, svagt och sårbart. En het fantasi eller en ljuv, blommig doft. Jag var ung, förvirrad och jävligt förbannad. 

Medan pojkarna fick uppmärksamhet när de bråkade och förde oväsen led vi flickor i det tysta. Fick magsår av krav och ångest, vi svalt oss själva, vi rispade handlederna blodiga, åt lyckopiller och fick bra betyg. Någonstans där lärde vi oss att hålla masken. Vi lärde oss att fejka både leenden och orgasmer. Vara duktig, vara till lags, vara tacksam. Vi överlevde några år av stormiga känslor och vi växte upp till kvinnor. Med erfarenheterna i backspegeln frågar jag mig, vad hände med oss olyckliga, duktiga och revolutionstörstande flickor? Handlade vår frustration om längtan efter rättvisa och jämställdhet egentligen om osäkerhet i vår roll som blivande kvinnor? Kämpar vi fortfarande, eller kunde vi slutligen finna oss i vår lott? Mest av allt frågar jag mig, vad hände med elden inom mig, elden inom oss? Har den för evigt slocknat eller finns den där fortfarande, gömd i vårt innersta väsen, tills den är redo att vakna till liv och med full kraft sprida sig som en löpeld, bränna ner Patriarkatets fästning och en gång för alla riva den osynliga mur i samhället som hindrar oss ifrån att leva sida vid sida som jämlikar..     


They love us countrygirls..

Ledig ännu en dag. Nu ska jag ut och prova min nya westernsadel! Jag har aldrig ridit i en sådan förut och det ska bli jätteroligt! Cowboyhatt och läderchaps ska fixas. Jag är coolast i hela världen!


Du vet att du kommer från landet när..

* du ser skillnad mellan en plog och en harv
* du hör ordet "mocka" tänker du på att skyffla dynga, inte på skinn-materialet man gör stövlar av
* du någon gång fått laga mat på vedspis på grund av strömavbrott
* du tycker att en promenad på fem, sex kilometer "inte är så långt"
* du vet vilken av två, vid första anblick helt identiska, svampar som är dödligt giftig och vilken som är ätbar
* du ropar aldrig entustiastiskt "titta en älg!" eller "titta ett rådjur!"
* du under en vanlig bussresa hem ser lika många vilda djur utanför fönstret som under en hel dag på zoo
* du har någon gång försvarat dina husdjur mot vilda djur som vill äta upp dem
* du har någon gång hamnat i slagsmål/blivit biten av en varg/räv/andra vilda rovdjur
* närmaste "grannen" bor minst en kilometer bort
* du har utvecklat en svårslagen talang för att valla/ fånga in får och getter på rymmen
* nästan alla du växte upp med hade hästar (de som inte hade det ansågs fattiga) 
* du lärde dig köra traktor när du var 10 år och moppe när du var 11 år
* du tycker att tribaltatueringar/tatueringar med runor är hetare än hetast
* du kallar dig själv för "patriot" och har svenska flaggan rest på gården året runt
* sprit kommer i dunkar från din farbror/granne/kusin 
* din farbror, granne och kusin är SAMMA PERSON
* din kompis är kk med sin kusin(/farbror/granne), hela byn vet om det, och ingen bryr sig
 


(kursiverade meningarna stämmer mer eller mindre överens på mig.. =/ )

Mina kläder är sjukt leriga för att jag har spenderat morgonen med att fånga in får som rymt in i skogen! Hah! Nu har vi åkt iväg med dem till en annan gård där de ska få bo, vi orkar inte med dem längre. Jäkla skadedjur. Imorgon åker jag tillbaka till civilisationen men med en träningsvärk inget yogapass i världen skulle kunna orsaka. Jag är helt fucking övertygad om att jag är den enda jag känner som skulle överleva att Miljöpartiet tog över och flyttade tekniken tillbaka till stenåldern så vi blev tvugna att bruka jorden med tillspetsade pinnar som plogar och fånga småvilt i skogen med händerna. Hahahahaha!

Äsch, jag är så trött i skallen av att ha lekt rovdjur hela morgonen.. Suck.. Bara flummar. Glöm det. Fan vad jag vill tillbaka till betongen just nu..   

La Familia

Släkten har nyss varit här. Tårtorna jag bakade var nog de godaste någonsin hittills. (Yes! Jag kommer någon vart!) Alla var imponerade. Nu har jag två i stort sett felfria egna recept som alla älskar, äntligen! Det var underbart att träffa mormor och morfar, även om de inte stannade så länge. Sedan kom alla andra. Hur som helst, det var trevligt, men skönt att det är över. Som det brukar vara. 

Nu sitter jag här i ett socker-rus och chillar och lyssnar på sköna reggaeklassiker. Det har slutat regna och solen skiner utanför fönstret. Nu ska jag umgås med mina föräldrar och min bror som också är på besök.

So long :)


 
 

Frid

Idag har jag klippt mig! Ingenting drastiskt, bara klippt bort det slitna. Och nej, det var faktiskt inte på grund av bloggannonserna (även om jag erkänner att de gav mig en viss känsla av "thats IT jag pallar inte mer kluvna hårtoppar!". Hur som helst, nu är det gjort. Äntligen.

Nu är jag ute på landet igen. Den fridfulla tystnaden lugnar mina stormiga känslor. Helar min själ. Imorgon fyller min mor år och jag bakar för fullt inför släktens besök vid lunchtid imorgon. Det blir en chokladtårta och en klassisk gräddtårta (som Slampa-tårtan, fast med hallonsylt, självklart gjord på färska bär!).    

Jag har ytterligare en ledig helg och jag behöver det mer än någonsin. Den friska luften gör mig gott.

Hår-mobbad av min egen blogg

Jag hatar bloggreklamer. De finns där utan att man kan göra någonting åt det och är oftast väldigt, väldigt opassande. Skulle man skriva "jag är ledsen idag", blir det reklam för olika former av terapier, skriver man om aborter får man upp annonser om rea på barnkläder. På senaste tiden har jag fått upp massor av reklam för hårförlängningar, "få din frisyr tillbaka"- annonser, reklam för hårvårdsprodukter. Jag tror nog jag har nämnt mitt hår vid ett enda tillfälle, men jag dras med dessa annonser ändå. 

I get it! Mitt hår är hemskt! På något sätt har bloggens annonser själva räknat ut det och trackar mig för det varje dag. Jag har aldrig tid att gå och klippa mig och jag har aldrig blivit nöjd hos en frisör någonsin i mitt liv. Jag går alltid till olika ställen men hamnar alltid hos den där snygga invandrartjejen med långt, tjockt, glänsande svart hår ner till knäna som drar lite i mitt hår och ALLTID säger "ditt hår är väldigt tunt, torrt och slitet.. TYPISKT nordiskt hår", och sedan ett självbelåtet smile på det. Inte nog med att frisörer dissar mitt hår, nu gör min egen blogg det också!

Jag hatar mitt hår, jag har alltid gjort det. Det går inte att ha en frisyr med mitt hår, det går att styla men håller i max 10 minuter, sedan blir det platt igen. Jag brukar rufsa till det lite, annars finns inte så mycket mer att göra. Men nu har mitt hår så sjukt dålig kvalité att jag börjat sätta upp håret i en stram knut, bakåtslickat. Ja, ni hörde rätt. Jag ser ut som en klassisk "kinky skolfröken". Jag SKA klippa mig. Jag SKA fixa extensions igen (hade det förra sommaren). Men snälla bloggjävel stressa mig inte!


Hm.. Med tanke på detta inlägg lär jag väl få dras med annonserna tills fan kommer och hämtar mig..   
  

Vuxensaker

Dagen började helt underbart. Jag började jobba lite senare och vaknar av solen som stårlar in genom mitt fönster. Visst älskar och saknar jag vintern, det gör nog alla skandinaver mer eller mindre, men jag måste säga att ingenting går upp mot att vakna av solljuset. Sedan tog jag på mig löperkläderna och gav mig ut på en ordentlig runda, jag älskar att springa nere vid vattnet en dag som denna. Sedan in i duschen och iväg till jobbet.

Efter en lång dag på jobbet kom jag hem och hade gett mig sjutton på att läsa ut Barack Obamas bok ("Min far hade en dröm"), jag streckläste den ett tag men har haft mycket att göra den senaste tiden, men nu har jag tagit upp den igen. Det blev en mysig kväll med Tanya Stephens musik i bakgrunden. Skönt! Har dock inte hunnit läsa ut hela än..

Sedan blev jag rastlös och fick för mig att städa lite. Jag minns när jag var yngre och såg mamma göra rent ugnen vid något tillfälle, hur jag tänkte att det verkar så sjukt tråkigt och att jag aldrig, aldrig ville bli vuxen. Nu har jag gjort rent ugnen! Okej, jag har gjort det förut, men idag slog det mig. Vad vuxen man är som gör sådana tråkiga saker! Jag hatar verkligen att städa, egentligen skulle jag hitta en pervers typ som städar gratis åt en bara han får gå runt och göra det i "french maid"- dräkt samt att man kanske måste hota med att piska honom då och då.. Men ORKA. Jag vill nog inte ha någon främling bland mina saker ändå. Lika bra att bita ihop och göra det själv. 

Nu ska jag sova så att jag kanske orkar springa imorgon också! Sov gott..     

"Ja må du knulla uti hundrade år..."

I söndags firade att Dea äntligen fyllt Slampa! Vi samlades för middag med vin och den obligatoriska Slampa-tårtan som jag bakat. Underbart att ha en ursäkt att baka, det blev en gräddtårta gjord från scratch med hemmagjord botten, hemmagjord sylt gjord på färska jordgubbar och hemmagjord vaniljsås. Självklart vispar jag grädden för hand, hatar maskiner, det är dessutom bra träning för armarna! (Jag försöker bli som min stora förebild, min mormor som är 89 år, jag har bakat med henne i hela mitt liv. Ingen kan baka som min mormor. Men jag försöker! )

Hur som helst, Slampa blir man när man har nått slampatal 500. För att räkna ut sitt slampatal tar man åldersskilnnaden på den äldsta och den yngsta man haft sex med (årtalen de är födda) och multiplicerar det med antalet personer totalt. När man nått 500 får man alltså en fest, tjejkompisarna bakar en tårta som det står "SLAMPA" på och sedan sjunger alla "ja må du slampa". 

En underbar tradition tycker jag. Och rolig! Det är faktiskt dags att vi slutar skuldbelägga tjejers sexualitet och istället hyllar tjejer som tar för sig av livet (och männen) precis som de förtjänar! Detta blev min första slampafest, men fler lär det bli. Själv har jag ett väldigt lågt slampatal och kommer nog inte få en SLAMPA-tårta på mycket länge, om någonsin.   

Jag är nog bättre på att baka tårta än på att knulla, hahaha ;). Det är lite synd kanske.. Men äsch. Jag nöjer mig med att vara "Bree Van De Tramp" än så länge.  

 Dea, Anja, Kristina och Rebecca (jag håller i kameran)

  Vi sjunger för Dea

 SLAMPA- tårtan  

Independent woman på mitt eget sätt

Imorse bar jag hem jättetunga matkassar alldeles själv. Fan vad stark jag är! ;-)

Nu står jag hemma och bakar lax- och skaldjurspaj efter eget recept (hittar bara på något, får se om det blir bra) och gör pastasallad till vår picknick. Snart ska vi sitta i parken och njuta av vårsolen (med skyhög solskyddsfaktor förstås). Oj, nu ringer Malin tror jag, hon är den enda som ringer på mitt hemnummer typ..

Nähäpp, någon undrade om de kommit till Teknikmagasinet (!). Det är inte första gången, måste ha liknande nummer. Ska säga upp min jävla hemtelefon, är ändå aldrig hemma och de enda som ringer är telefonförsäljare och folk som ringer fel. Alla andra ringer ju till mobilen. 

Nu ska jag fortsätta baka. Vi ses och hörs senare!  


Shy Guy

Min bästa killkompis Danne påstår att de flesta män är bra män. (Hah! Inte i Stockholm i alla fall tänker jag. Men ska faktiskt försöka att inte vara negativ utan bara lyssna). Har sms-kontakt med honom från Nya Zeeland där han befinner sig och känner mig som en sjukt dålig kompis som bara beklagar mig över mitt bittra liv när han är på sitt livs resa (han o hans polare finns på http://entrevligresa.blogspot.com). Han säger att det är lugnt menmen.. Saken är den att han ofta har väldigt bra lösningar på saker och ting och att han är en väldigt bra person att vända sig till när allt går käpprätt åt perkele. 

Han har hur som helst en teori om att anledningen till att jag träffar fel killar med fel avsikter är att det bara är de killarna som har självförtroende nog att bjuda ut mig. Jag vet inte hur sant det är, jag tycker mest att jag har träffat ganska vanliga killar, fast vad vet jag egentligen? Men det som däremot är sant är att jag i princip aldrig flirtar med någon. Jag tar själv aldrig steget och skulle inte killar göra det skulle ingenting roligt eller tråkigt någonsin hända på den fronten. Skulle jag träffa de "bra killarna" om jag vågade mer? Skulle jag träffa de som faktiskt är intresserade av att lära känna mig och inte ringer mitt i natten och tycker att jag ska "komma över" (vilket jag inte gör)? De som är intresserade av en vuxen relation som är byggd på ömsesidig respekt och kärlek?  

Är i alla fall tacksam för mina underbara vänner och för att de alltid finns där, även om de är på andra sidan jorden. Här kommer en skön bild på mig och Danne (a.k.a Alladin-man) från reggaefestivalen vi rockade förra året. 

 Alladin-man och jag larvar oss

      

Lilltjejen

Lilltjejen behöver en ny sadel. Hon har ändrat sig i ryggen och behöver en ny sadel innan jag kan fortsätta träna henne. Den som tidigare var perfekt för henne funkar inte längre. Har fått ställa in tre tävlingar. It sucks! Just fin start på säsongen. Not. Jag som var så peppad! Hursomhelst, jag har varit inne på en westernsadel. Haja vad coolt att rida ut i full mundering med jeans, chaps och cowboyhatt (okej, inte optimalt ur säkerhetssynpunkt, men något måste man ju offra för att vara coolast! ;-P).

Veterinären var här och vi provade väl en sju, åtta sadlar. Några klassiska engelska, två western, en islandssadel, ett par vi hade sedan tidigare som inte fungerat förut och en gammal sadel jag lånat av Agnes. Det visar sig förstås att ingen av de nya, dyrare, finare sadlarna fungerar utan att en av hennes gamla nu funkar kanon, samt att Agnes gamla sadel satt nästan perfekt, förutom att veterinären konstaterat att den är sprucken i bommen. Suck. Men nu har vi en att komma igång med. En engelsk sadel. Den måste stoppas om bara. Nu har jag massor av sadlar som måste skickas tillbaka. Skojigt värre..   

Jag har dock inte gett upp mina cowgirl-drömmar och ska fortsätta leta vidare efter den ballaste westernsadeln som finns! Dessutom är det en sjukt bra ursäkt för att få klä sig i lårhöga läderchaps! *kinky-licious* ;)

  Lilltjejen är trött och får rosett

Heritage

"Har du asiatiskt påbrå?" Den frågan ställer en kund i butiken jag jobbar till mig på fullaste allvar. Jag stannar upp en sekund. Jag har hört det förut, tro det eller ej. Tydligen är det någonting med mina ögon som gör det, just asiatisk är det flera som gissar på. Vad jag oftare brukar få höra är rysk, finsk, tysk och polsk. Men svensk är det ingen som verkar tro att jag är. "Du är finsk, det syns tydligt, jag är helt säker! Fråga dina föräldrar", sa en överförfriskad man på krogen. Jag kanske ska tillägga att jag är 100% säker på att mina föräldrar faktiskt är mina biologiska föräldrar. Jag har även blivit stoppad på gatan i centrala Stockholm av människor som frågar om jag pratar ryska. Det gör jag inte. Polska byggarbetare som frågar var jag kommer ifrån och skakar på huvudet och vägrar tro mig när jag säger "Sverige".

Släktforskning är en stor grej i min familj och jag har en tysk i släkten råkar jag veta, thats it. Men det var på 1700 talet.. "Inte konstigt att folk försöker prata tyska med dig när vi är utomlands, du som ser så tysk ut i din höga panna (!)", hävdar bästa väninnan Agnes (a.k.a "Hasse"). Har jag missat någonting? Har alla utom jag gått någon skum söndagskurs i rasbiologi i en källarlokal hos Sverigedemokraterna? Hög panna, då är hon tysk. Kombinationen blont hår och bruna ögon har inga "riktiga" svenskar, hon måste vara polsk! Blek hy och höga kindben, hon är finsk! Ärligt talat? 

Okej, jag har tydligen inte ett typiskt "svenskt" utseende, men detta är 2008 och vem sjutton bryr sig? Det är inte en stor grej för mig, varför är det det för alla andra? Missförstå mig inte, jag blir inte upprörd när människor frågar nyfiket vilket land jag kommer ifrån. Tvärtom blir jag ganska smickrad, ryska kvinnor till exempel är ofta väldigt vackra, åtminstone om man ser till hur många supermodeller som kommer därifrån. Men det är intressant eftersom så många säger samma sak och eftersom det verkar vara ett ämne som betyder väldigt mycket för många. Men asiatisk.. Det vete sjutton.
 
Avgör själv! 

  Asiatisk?

Konsten att flirta

Ärligt talat. Hur gör man när man flirtar med någon? Jag måste vara den enda varelsen av kvinnligt kön här i världen som inte har en aning. Som fjortis var jag oslagbar på att flirta och såg det som en sport men nu, flera långa förhållanden senare, har jag glömt bort hur man gör. Inte nog med det, jag fattar inte heller när folk flirtar med mig förrän mina väninnor påpekar det för mig. Jag tror nog att killar som försöker flirta med mig bara är trevliga och vill prata. En kille måste i princip säga rakt ut "jag flirtar med dig" för att jag ska förstå.

Hur gör man då, som tjej om man vill flirta? Ska jag slänga med håret lite nonchalant? Blinka med ena ögat som de gör i Kalle Anka? Ge långa, trånande blickar till folk (som sedan springer därifrån för att de tror att jag stirrar för att jag är en psykopat och vill döda dem)? Låtsats tappa någonting så att killen ska plocka upp det? Hm, lite för mycket 1800 tal över den kanske.. Jag har verkligen ingen koll och jag har 0% sex appeal. Jag är ungefär lika sexig och flirtig som en skål med fiberberikad havregrynsgröt med mellanmjölk.

Jag flirtar aldrig, aldrig, aldrig.. Det händer inte. Jag blir bara tomatröd i ansiktet så fort en vacker man ens pratar med mig och undviker hans blick. Jag har aldrig sett mig själv som en blyg person, men det kanske jag är? Jag kanske går miste om någonting på grund av  att jag inte vet hur man flirtar? Jag kom överens med väninnan Dea häromveckan när vi satt och pratade över ett glas vin att jag egentligen borde flirta mer. Det var nog hennes idé, och hon har ju rätt, man måste ju lära sig någon gång. Men hur, när och varför?

Försöker få kaxig, flirtig inspiration av coola dancehalltjejen Ce'cile som jag gillar skarpt. Jag mår lite, lite bättre med hennes röst i mina öron som sjunger om snuskiga saker, hahaha. Självförtroende skadar aldrig. Så om jag någon gång skulle se min sagoprins med sin skinande rustning och vita enhörning, har jag en schysst pick up line redo att utnyttja ;).

 Ce'cile


Om Djävulen hade ett mänskligt ansikte

Vissa saker är bara helt omöjliga att förstå. Ibland finns inga förklaringar eller förmildrande omständigheter. För vissa brott är inget straff nog. Att sitta inlåst och genomgå terapi, hur kan det någonsin uppväga hans ofattbart grymma brott. Vid hans höga ålder sitter han ändå inte så länge. Det jag inte förstår är hur hans familj varje dag fortsätter att gå upp varje morgon. Några av dem var visserligen säkert inblandade. Hur klarar de skammen och smärtan? Att överleva sådant är inte styrka, det är ren galenskap. Det är så mycket som inte går att förstå. Josef Fritzl är ingen sjuk människa, han är rakt igenom ond. Han är ingen människa. Han är ett rovdjur, ett monster. Han förtjänar att bestraffas med metoder så smärtsamma att de inte är utav denna världen. Jag vill spika in spikar under hans naglar, jag vill punktera hans ögonglober med nålar. 

Det finns lika sjuka individer ute här ibland oss. Hur skyddar vi oss från dem och hur skyddar vi våra barn?


 Bild från expressen.se


"
Pysselkväll" med tillverkning av Voododockor föreställande Monstret hemma hos mig snart?

Marilyn och Jackie- kvinnorna

För män finns det bara två sorters kvinnor. Kvinnor som de är otrogna med och kvinnor som de är otrogna mot. Jag tror på fullaste allvar att i stort sett alla män är otrogna. Kanske inte alltid, men allra minst någon gång i sitt liv.

Den förstnämnda kvinnotypen är oftast tjejer som ständigt är singlar och sällan har långvariga relationer. Jag tänker mig den självständiga tjejen, kanske en kurvig blondin som älskar att festa och/eller som sätter karriären och vännerna först och främst. Marilyn bryr sig om sitt yttre, har kanske lite dåligt självförtroende och kräver för lite av män. Hon vill bara bli älskad men vet inte hur. Hon blir älskarinnan kanske för att hon tror att hon inte kan få något bättre, och för att hon inbillar sig att det är det hon vill. 

Den andra typen är den lugna brunetten. Hon är representativ, intellektuell, förstående och har ett gott hjärta. Hon har alltid långa förhållanden och har aldrig haft sex på första dejten. Killar dras till henne för att de vet att hon alltid kommer att nöja sig med en slentrianrelation, och kanske för att hon påminner om hans mamma. I verkligheten är hon sällan så tjusig som verklighetens Jackie, men ni ser säkert vad jag menar ändå.  

Är jag en Marilyn-kvinna, med tanke på namnet på min blogg? De allra flesta tjejer varierar nog mellan dessa typer, man är kanske en blandning av båda. Själv skulle jag nog säga att jag egentligen är en Jackie-kvinna, men att killar ofta ser mig som en Marilyn-kvinna ändå. Jag skulle aldrig någonsin bli någons älskarinna. (Flickvänner över hela världen kan vara lugna.) Att festa betyder ingenting för mig. Jag drömmer om en kärnfamilj som andra drömmer om att vinna tio miljoner på lotto. Jag har nog inte mer gemensamt med Marilyn än färgen på mitt hår, och inte ens det för jag är mycket mörkare. Men det är männen som bestämt sig för vad de anser att jag duger till. Därför träffar jag inte män just nu. 

Ni kanske tycker att jag är konstig som generaliserar som jag gör och delar in människor i fack på detta sätt. Men i verkligheten är det inte jag som gör det, utan männen. De bestämmer vad vi är värda, vad vi duger till, för att vi låter dem göra det. Hela våra liv anpassar vi oss efter dem, för att i slutändan bara få skit tillbaka. Min största önskan är att någon, någon dag ska bevisa för mig att jag har fel, men hittills har jag i tio fall av tio haft rätt när jag trott någonting dåligt om män och haft fel när jag trott någonting bra. 

Någon som älskar och respekterar mig och är mig trogen. Jag ska önska mig det av Gud och av fallande stjärnor. Någon som kan se in i min själ och inte bara fastnar vid utsidan. Jag skulle ge honom allt.
 
  

The Marilyn Girl - sagan om att vakna upp

Nu har jag varit 21 år i en vecka. Det känns så overkligt. För 15 år sedan var jag en liten linblond flicka med stort krulligt hår (naturligt spikrakt men jag var besatt av lockigt hår och sov med 100 flätor varje natt, stackars mamma!). Jag sprang runt i prinsessklänningar och lekte med My Little Pony's och levde i en skyddad miljö. En drömvärld. Rysch och pysch och spets var det som gällde och allt som var glitter och rosa gjorde mig lyckligast i världen. När jag blev stor skulle jag bli Barbie. Eller polis. Livet var en saga och en dag skulle Prinsen komma ridandes i en skinande rustning på en vit enhörning och vi skulle leva lyckliga i alla våra dagar. 

Mitt hår ville aldrig vara lockigt särskilt länge, till sist gav jag upp. Jag blev varken Barbie eller polis. Min favoritfärg blev omodern. Och prinsen kom aldrig. Jag fick lära mig att prinsarna i verkligheten inte vill ha en prinsessa, utan ett harem där de kan komma och gå som de vill. Jag var en gång i tiden lyckligt ovetande om att prinsarna i verkligheten läser The Game för att få veta hur de på smidigast sätt krossar en tjejs självkänsla tillräckligt mycket för att hon ska få för sig att ligga med honom, för att hon tror att hon inte kan få någon annan. Trots att han inte är särskilt snygg. I verkligheten lever de på unga naiva tjejers känslor och utnyttjar, sårar och dumpar om och om igen tills flickans själ är tömd på hopp och ögonen tömda på tårar. Verklighetens prinsar blir grodor när man kysser dem, inte tvärtom. 

God kväll, mitt namn är Mika och jag är en cynisk bitterfitta vid 21 års ålder. Mitt liv går ut på att jobba, svära över karlar med mina lika cyniska väninnor, träna, läsa och att sitta vid datorn resten av tiden (95% planlöst surfande runt på tråkiga bloggar, facebook, msn, och mina vänners bloggar). Här kommer jag skriva ner lite tankar om livet och lite dravel om relationer och aktuella debattämnen, då jag orkar vara djup. 

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0