Smittskyddsinstitutet vill legalisera avsiktlig spridning av HIV/Aids

Tänkte du dra hem någon från krogen i helgen? Tänk om. Snart blir det lagligt att avsiktligt sprida HIV, människor som trots smittan har oskyddat sex med andra människor kommer inte kunna fällas för något brott. Det blir alltså lagligt att ha sex med hur många man vill, utan att ta hänsyn till sin smitta. "Vi anser numera att spridning av HIV inte bör vara kriminaliserat", säger professor Jan Albert vid SMI till Dagens Medicin. Vidare anser han att Smittskyddslagen är "gammalmodig". Folk borde lära sig att ta ansvar själva om de har sex utan skydd, menar han och förklarar sedan att "dessutom är HIV inte längre livsfarligt eftersom medicinerna är så bra".

Idag kan man dömas till grov misshandel för att sprida viruset. Själv hör jag till dem som helst skulle se en skräpning av lagen, jag anser att spridning av HIV borde som mildast räknas till "grovt vållande till annans död". En epidemi som sprider sig över stora delar av världen, en obotlig sjukdom som utan behandling är direkt livsfarlig. Framtida offer för "HIV-männen" kommer inte kunna skyddas av lagen. Professor Jan Albert tycks ha glömt bort det faktum att det finns människor där ute som avsiktligt vill sprida viruset för att skada andra människor och att dessa personer behöver låsas in och hållas borta ifrån samhället.

Visst har vi alla ett ansvar att skydda oss. Men hur ofta ser vi några "friskhetsintyg" på människor vi har sexuella relationer med. Aldrig. Vi tvingas helt enkelt lita på vår partner. Säger han eller hon att de är testade och rena måste vi lita på det. Dessutom lita på det faktum att skulle denna person trots detta smitta oss med ett dödligt virus, har vi ett visst skydd av lagen. Även om vi aldrig skulle bli av med den svåra sjukdomen. Världen blir mindre och mindre. Människor reser utomlands, flyttar mellan länder och vi har fler sexpartners idag än någonsin tidigare. Vi måste anpassa lagstiftningen till verkligheten. Vi måste kriminalisera spridning av dödliga virus, samtidigt som vi gör vårt bästa för att skydda och testa oss. I de fall då vi inte längre kan lita på våra medmänniskor måste vi kunna lita på lagen.

Jan Albert och hans kollegor på Smittskyddsinstitutet är idioter som vill utmana din och min säkerhet och de måste stoppas precis som vilket dödligt virus som helst.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3593457.ab



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0