Kvinnor, gubbar och respekt

I sanning en genialisk idé. När Agnes, a.k.a Hasse, föreslog en "gubbkväll" kunde jag knappast tacka nej. Vi målade mustacher och skägg, hade stora skjortor, slips, drack öl, tittade på fotbolls EM, käkade "manlig" mat och.. läste Slitz. Allt detta förevigat med en engångskamera som inhandlats tillsammans med ovan nämnda herrmagasin på Pressbyrån, iklädd full "gubbmundering". Väl hemma och smuttandes på vår wisky tillsammans med mat, öl och fotboll blev det givna samtalsämnet för kvällen givetvis, feminism. 

När man läser dessa herrtidningar är det lätt att bli mörkrädd. Man tror och hoppas att 70% av artiklarna är ett skämt, å andra sidan kan man aldrig vara säker. I denna tidning går allt, alltid ut på att få ligga så mycket som möjligt. Att ligga är alltid målet före allt annat, åtminstone går det helt klart före intellektuella utmaningar. Intervjuer med tjejer med fotbollar till bröst som sitter precis under halsen på dem, där varannat ord i dialogen är (skratt). Spännande artiklar om hur du är otrogen på smidigast sätt, utan att din flickvän får reda på det, artiklar när utgångspunkten för resonemanget är "monogami är onaturligt för män". Eller vad sägs om arga insändare som tar upp "det stora samhällsproblemet" vi har med mammor som ammar barn offentligt, en man som känner sig "äcklad och kränkt" av detta och som och tagit upp det med en ammande mor på stan hur han i vanliga fall var helt för exponering av bröst i större utsträckning i vardagen, men att hennes inte på långa vägar höll det rätta "estetiska måttet". 

Detta är en kvinna som skulle kunna vara hans egen mor, när han var barn. Hans syster har kanske egna barn? Det är en av de mest naturliga sakerna i världen. Varför denna rädsla för oretusherade kvinnokroppar, vi föder och uppfostrar era barn, klart som fan att vi duger! Våra kroppar förändras, men våra kroppar är oavsett vad ni säger, perfekta. Den riktiga, oretusherade, kvinnokroppen är helt fantastisk. Jag skulle kunna tänka mig att den verkliga målgruppen för detta magasin är lite osäkra, sexuellt oerfarna män i övre tonåren. Unga vuxna män som kanske växt upp utan en stark och trygg manlig förebild som läser och lär sig en kvinnosyn som är skruvad helt åt helvete. 

Jag hoppas innerligt att mina söner får en anvarsfull och kärleksfull far som kommer att vara en bra förebild vad gäller moraliska värderingar. Mina pojkar ska få lära sig vikten av att respektera och uppskatta inte bara sin mor och sina systrar utan alla kvinnor, och lära sig att se alla människors lika värde. Jag vet faktiskt inte vad exakt det är med oss vanliga kvinnor som hotar redaktionen på Slitz och dess läsare. Hur det kommer sig att de inte kan hantera normal intelligensnivå eller normala bröst hos en person av "honkön" (de beskriver oss på det sättet). Det är onekligen svårt att läsa tidningen från pärm till pärm med bibelållen respekt för män. Bilden de ger av oss kvinnor är verkligen under all kritik.

Framförallt frågar jag mig, hur ser männen på sättet de själva framställs i media? Tycker de att det är okej att de framstår som hjärndöda svin som bara dricker sprit och tänker med kuken? Speglar den bilden av män sanningen eller rör det sig om djupt rotade fördomar som får finnas kvar på grund av att herrmagasinens redaktioner består av ett gäng felavlade pubertala neanderthalare? Ni vanliga män därute, varför säger ni inte ifrån? Är det inte dags att förändra även bilden vi har av män? Varför skulle inte en "gubbkväll" lika gärna kunna innehålla diskussioner om resor, litteratur och gott vin? Kan vi inte bara vara män, kvinnor, personer som respekterar varandra och oss själva och för alltid ta död på dessa stereotyper som jag tror och hoppas att vi alla är innerligt trötta på? Jag tror att det är någonting som alla skulle tjäna på i slutändan.    


Varför inte förbjuda gubbmagar som inte följer "estetiska mått" (men som likförbannat flashas i tid och otid) när vi ändå håller på? Nej, bort med kaxiga svin och in med fler bra förebilder för unga män!

Kommentarer
Postat av: Dea

Så jävla bra!!! Varför inte maila detta inlägg till Slitz redaktion. Skulle gärna höra deras svar på tal.

2008-06-09 @ 14:21:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0